Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
prijs en producties lopen achter

Auberginemarkt in zwaar weer

De auberginemarkt bevindt zich momenteel in zwaar weer. De resultaten van de eerste 4 maanden lopen voor de Nederlandse auberginetelers nog eens achter op de historisch slechte start van seizoen 2014. Zowel de productie als de prijs per kilo ligt cumulatief op een lager niveau ten opzichte van vorig jaar, meldt de A8.

In het eerste kwartaal van het jaar is de situatie in Spanje bepalend voor de algehele marktsituatie in Nederland. Op een dure maand januari na is het voor de Spanjaarden een slecht seizoen geweest. De teeltomstandigheden in Spanje zijn de afgelopen maanden goed geweest met hoge producties en lage prijzen in Nederland tot gevolg. Daarnaast zijn de slechte resultaten toe te wijzen aan de export boycot naar Rusland.

De grote volumes, die in het voorjaar vanuit Nederland naar Rusland worden geƫxporteerd, is een groot gemis. Dat baart enige zorgen voor de maanden mei en juni. Desalniettemin is het seizoen nog lang en hopen de telers op een zelfde verloop als in 2014 waarbij de zomer de slechte start enigszins goed maakte.

Voor meer informatie over de A8:
A8
Remco van der Hoeven
r.vanderhoeven@a-acht.nl
0174 - 63 76 02.

Publicatiedatum: