Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Simon Gecer: "Meloenenseizoen voorzichtig afgetrapt"

Duits handelsbedrijf Betafruit importeert exclusief uit Spanje en Portugal

Op de Duitse markt zijn de eerste Spaanse Galia-meloenen gearriveerd. Hiervoor werden prijzen neergelegd van 1,40 euro per kilo. Pas in mei worden de grote volumes verwacht. Volgens Simon Gecer van Betafruit Handelsgesellschaft mbH op de groothandelsmarkt in Frankfurt ligt de prijs rond de 12 euro per doos.



Met de stijgende temperatuur stijgt volgens Gecer de vraag naar meloenen op de Duitse markt. "Maar in Spanje zijn de weersomstandigheden niet al te best. Er is veel regen gevallen, wat zal leiden tot een kleinere aanvoer dan verwacht, maar eigenlijk is het nog te vroeg om hier uitspraken over te doen omdat het seizoen nog nauwelijks is afgetrapt. Wel is het Spaanse meloenenareaal iets groter dan vorig jaar.

Het Duitse Betafruit bestaat sinds 1994 en importeert exclusief uit Spanje en Portugal. Het bedrijf importeert meloenen uit Almeria, Murcia en Valencia. Sinds 2002 heeft het bedrijf ook een eigen vestiging in Valencia en dit stelt het handelsbedrijf in staat om rechtstreeks contact te hebben met de producenten.

Voor meer informatie:
Simon Gecer
BETAFRUIT Handelsgesellschaft mbH Im- und Export
Gotenstr. 10, 20097 Hamburg
Tel. +49 (0)4023 8846 0
kontakt@betafruit.de
www.betafruit.de
Publicatiedatum: