Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nu ook grondsaardbeien in Fine Fleur familie

Fine Fleur seizoen al goed voelbaar op de REO Veiling

Op de REO Veiling is het nieuwe Fine Fleur seizoen reeds helemaal op dreef. Na de recente primeurverkoop van Fine Fleur krulandijvie werden maandag 27 april 2015, de allereerste Fine Fleur grondaardbeien geveild, samen met de eerste Fine Fleur kropsla nieuwe teelt. Het aangename gevolg is een toenemende beschikbaarheid van authentieke Fine Fleur groenten en fruit van eigen bodem, geteeld door geëngageerde REO producenten die fier zijn op hun vakkennis en die passie overbrengen in hun dagvers eindproduct.



Grondaardbeien

De consument van vandaag is steeds veeleisender en gaat voluit voor smaak op zijn bord. De hedendaagse consument is daarom op zoek naar authentieke kwaliteitsproducten met een verhaal en naar direct contact met de producent. In antwoord op deze actuele marktvragen ontplooit de REO Veiling haar kwaliteitslabel Fine Fleur. De Fine Fleur familie telde tot vandaag, maandag 27 april, zes dagverse producten. Met de nationale primeurverkoop van deze voormiddag breidde de Fine Fleur familie verder uit. Grondaardbeien zijn de jongste telg van de Fine Fleur familie.

Fine Fleur grondaardbeien verrassen door hun frêle schoonheid, fijne smaak en superverse kwaliteit. De glanzende sappige zoetjes met hun hartige vorm worden energie-arm en in vollegrond geteeld. De strobedekking tussen de frisgroene planten en stevige vruchten houdt de mooi rood doorgekleurde grondaardbeien proper en beschermt ze tegen verbranding. Fine Fleur grondaardbeien worden voorzichtig en op het ideale moment geplukt zodat hun heerlijk aroma optimaal behouden blijft. Fine Fleur grondaardbeien zijn lekker 'puur natuur'!



Tinos Fruit in Westkapelle plaatste de eerste druk bij de Belgische primeurverkoop van vandaag. Daarbij werden de primeuraardbeien geveild tegen 2,77 euro per doosje van 500gr. "De allereerste Fine Fleur grondaardbeien kwamen op tafel in restaurant-brasserie Rubens te Knokke. Haar Frans-Belgische keuken volgt de seizoenen en werkt daarbij op een artisanale manier met jonge, frisse kwaliteitsproducten van bij ons. De Fine Fleur grondaardbeien passen perfect in dit verhaal", zegt zaakvoerder Geert Baecke van Tinos Fruit. Fine Fleur grondaardbeien zijn tot juli te koop. In deze periode van 9 weken verwacht de REO Veiling naar schatting 200.000 kg Fine Fleur grondaardbeien te kunnen aanbieden. Daarvoor zorgen 23 REO producenten.

Kropsla
Op de REO Veiling had op maandag 27 april 2015, eveneens de verkoop plaats van de eerste Fine Fleur kropsla nieuwe teelt. Kropsla hoort sinds 31 maart 2014 bij de Fine Fleur familie.

Fine Fleur staat voor een authentiek en seizoensgebonden streekproduct dat op familiale bedrijven wordt geteeld met kwalitatieve teelttechnieken en een duurzaam productieproces. De concrete invulling van deze algemene productdefinitie gebeurde door de Fine Fleur telers zélf. Ze reikten originele ideeën aan, namen initiatieven en stelden lastenboeken op. Het is deze sterke verbondenheid tussen product en producent die Fine Fleur misschien nog het meest typeert, samen met een grote zorg voor productkwaliteit en –presentatie.

De REO producenten van Fine Fleur kropsla leggen vooral het accent op vers product. Fine Fleur kropsla wordt artisanaal geteeld onder glas en nog op de dag van haar oogst afgeleverd aan de koper. Haar versheid en snelle inkoeling op de REO Veiling staan garant voor een langere houdbaarheid. De kropsla is binnen enkele uren van grond tot mond. Op de REO Veiling werd vorige zomer nagenoeg 1 op 3 kroppen serresla dagvers gesneden, vacuüm gekoeld en in de korst mogelijke omlooptijd aan de klant geleverd. Het seizoen van Fine Fleur kropsla duurt vanaf eind april tot november.

Bijkomende informatie:
Commerciële afdeling REO Veiling
Oostnieuwkerksesteenweg 101 I B
8800 Roeselare
Tel. +32(0)51 23 12 11
www.reo.be
www.finefleur.be
Publicatiedatum: