Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bram Werkman, Landjuweel:

"Meer aardappelen dan ooit naar de koeien"

Tholen - Op de aardappelmarkt lijkt er geen prijsopleving in te zitten. "Ik verwacht voor het oude seizoen weinig veranderingen meer. In de markt heerst het algehele gevoel dat er voldoende aardappelen zijn en daarom zie ik het niet gebeuren dat er zoals bij de uien opeens een prijsverandering optreedt. Aardappelen zijn nou eenmaal erg lang te bewaren. Er zijn nooit zoveel aardappelen naar de koeien gegaan als dit jaar en dat gaat onverminderd door", vertelt Bram Werkman van aardappelgroothandel Landjuweel.



"De kwaliteit van de oude oogst is erg divers. De aardappelen verouderen wat sneller. Er zijn mooie partijen en er liggen zeker geen slechte piepers in het schap, maar de uitval is beduidend groter", vervolgt Bram. "Dit seizoen moeten we snel vergeten. Het lijkt er wel op dat het nieuwe seizoen wat anders gaat beginnen. Er zijn wat minder vroege aardappelen gepoot en ook de lagere importvolumes zullen er wel voor zorgen dat er meer vraag naar nieuwe aardappelen komt. Vorig jaar begon het seizoen extreem vroeg. Ik verwacht nu dat we een normaal begin krijgen."

Een positief punt is volgens de aardappelgroothandelaar dat de consument dit jaar veel aardappelen verorbert. "Het consumptieniveau in Nederland is in elk geval niet gedaald en vertoont een duidelijke plus."