Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

GIJS soep bij PLUS: geen concentraat maar echte groenten

Vanaf deze week liggen de nieuwe GIJS soepen in de PLUS supermarkten. Voor de soepen worden geen concentraten gebruikt maar groenten van speciaal geselecteerde Nederlandse telers. Op de verpakking kan de klant teruglezen wie de soep heeft gemaakt, waar de groenten vandaan komen en hoe de soep wordt bereid.

De nieuwe GIJS soep is verkrijgbaar in 4 smaken. Voor de kruidige tomatensoep en romige tomatensoep worden tomaten van het ras Amore gebruikt van teler Mathé van Oijen uit Haarsteeg. De zomerse wortelsoep is gemaakt met wortels van Peter de Jonge uit Middenmeer. De witte champignons in de romige champignonsoep komen van Claus Oerlemans uit Elshout. Om de soep af te maken wordt er nog verse bieslook en lente-ui aan toegevoegd.

Paul Weijers, categorymanager bij PLUS Retail, ziet de nieuwe soep als een onderscheidend product in de soepcategorie: "Door de samenwerking met een aantal vaste telers is de groente traceerbaar tot één teler. De telers zitten bij voorkeur dicht bij de locatie waar de soep wordt bereid. Zo kunnen de telers snel verse voorraad leveren. En doordat de groenten maar enkele kilometers af hoeven te leggen, is de soep ook nog eens minder belastend voor het milieu."

Voor de bereiding van de soep worden verse groenten gebruikt die koud in de soepzak gaan. Pas wanneer de soepzak gesloten is, wordt de inhoud gekookt. Zo behoudt de soep zijn smaak, geur en textuur van de groenten. Bovendien bespaart het energie tijdens het bereidingsproces.

Publicatiedatum: