GIJS soep bij PLUS: geen concentraat maar echte groenten
De nieuwe GIJS soep is verkrijgbaar in 4 smaken. Voor de kruidige tomatensoep en romige tomatensoep worden tomaten van het ras Amore gebruikt van teler Mathé van Oijen uit Haarsteeg. De zomerse wortelsoep is gemaakt met wortels van Peter de Jonge uit Middenmeer. De witte champignons in de romige champignonsoep komen van Claus Oerlemans uit Elshout. Om de soep af te maken wordt er nog verse bieslook en lente-ui aan toegevoegd.
Paul Weijers, categorymanager bij PLUS Retail, ziet de nieuwe soep als een onderscheidend product in de soepcategorie: "Door de samenwerking met een aantal vaste telers is de groente traceerbaar tot één teler. De telers zitten bij voorkeur dicht bij de locatie waar de soep wordt bereid. Zo kunnen de telers snel verse voorraad leveren. En doordat de groenten maar enkele kilometers af hoeven te leggen, is de soep ook nog eens minder belastend voor het milieu."
Voor de bereiding van de soep worden verse groenten gebruikt die koud in de soepzak gaan. Pas wanneer de soepzak gesloten is, wordt de inhoud gekookt. Zo behoudt de soep zijn smaak, geur en textuur van de groenten. Bovendien bespaart het energie tijdens het bereidingsproces.