Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Post hbo-leergang voor kwaliteitsmanagers in Food gewaardeerd met 8,2

Een 8,2 is het cijfer dat 37 foodprofessionals geven aan de door hun gevolgde leergang Quality and Business Improvement in Food. Deze leergang is een initiatief van N&S Academy en HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen.

Zij starten op 29 september met de derde groep. Om belangstellenden een goede indruk te geven en kennis te laten maken met deze leergang, organiseren de initiatiefnemers een gratis proefles op 12 mei en op 7 juli.

Inhoud:
In deze post-hbo-leergang leren cursisten hoe ze de kwaliteit van voedingsmiddelen systematisch kunnen bewaken, borgen en verbeteren. Middels het werken aan vaardigheden leren zij hun functie effectief uit te voeren en hun invloed te vergroten. De cursisten krijgen de kans om verbetertrajecten in te zetten en de vertaalslag te maken naar het bedrijf waar zij werkzaam zijn. Daardoor kunnen dergelijke trajecten direct geïmplementeerd worden. De toegevoegde waarde van de leergang zit ook in de uitwisseling van kennis en ervaring tussen kwaliteitsmanagers die ieder op een eigen plek in de foodketen actief zijn en het gezamenlijk uitvoeren van de opdrachten.

Cursisten over de leergang
Eric Leummens, manager QA/R&D bij Poppies Nederland B.V: "Binnen deze leergang vond ik het kijken hoe andere bedrijven kwaliteitsissues aanpakken de meest leerzame ervaring. Met een medecursist een opdracht opzetten en het leren van elkaars standpunt en ideeën. Enkele ideeën kan ik nu doorvoeren binnen mijn functie en het bedrijf waar ik werkzaam ben."

Roel Peeters, hoofd kwaliteitsdienst en procestechnoloog bij Oerlemans Foods: "Ik heb al meerdere onderdelen van de leergang in de praktijk kunnen brengen. Zo hebben we bij Oerlemans een stuk food defense geïmplementeerd. Het onderdeel 'omgaan met weerstanden' is voor mij nuttig geweest. Je leert hoe je met bepaalde situaties in een bedrijf om kunt gaan. In theorie lijkt dit simpel, maar tijdens de cursus bespraken we actuele problemen uit de praktijksituaties van medecursisten. Hier leer je toch het meest van."

Linda Hubers, QA manager Frumarco B.V. : "Tijdens deze dagen werd niet de zakelijke kant van QA bekeken maar werd de klemtoon gelegd op persoonlijke skills. Dit heeft er bij mij voor gezorgd dat ik eens ben gaan nadenken over hoe ik met zaken omga. Het schrijven van reflectieverslagen heeft daar ook zeker aan bijgedragen."

Geïnspireerd?
De proefles wordt gehouden op 12 mei en 7 juli van 18:00 tot 20:00 uur bij HAS Hogeschool in 's-Hertogenbosch. Vanaf 17:15 staat er warme maaltijd klaar. Aanmelden kan direct via mail bij Pepijn Mols van N&S Academy: pmo@ns-quality.nl of Daniëlle Graat van HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen: d.graat@has.nl.

 
Publicatiedatum: