Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tweede investeringsronde voor de Rockit appel

De Rockit appel is de tweede fase van haar 2014-15 investeringsronde ingegaan. Tauranga Enterprise Angels heeft in de appel geïnvesteerd, die daarna grote exportsuccessen heeft behaald. Rockit zoekt nu nog €2,8 miljoen om nieuwe hectare grond te kunnen bekostigen en te investeren in marketing en marktontwikkeling.

De eerste financieringsronde van Rockit Orchard No2 Limited Partnership (ROP2) ontving meer inschrijvingen dan waar op was gerekend en haalde €3,5 miljoen op van de €6,3 miljoen, die in totaal nodig zijn, aldus Steve Saunders, directeur van de Havelock North Fruit Company (HNFC). De Rockit is een appel ter grootte van een golfbal, die op de markt wordt gebracht als exclusieve snack.

"Wij zitten nu onder het ingecalculeerde budget en voor op schema", zegt Saunders. Hij heeft afgelopen dinsdag tijdens een tweemaandelijkse bijeenkomst de Tauranga Enterprise Angels toegesproken.

Tijdens de eerste 'limited partnership' is er 65,9 hectare Rockit aangeplant en is er 28 hectare voorbereid op de tweede aanplantingsronde. Het einddoel is om in totaal 55 hectare toe te voegen met ROP2. De partnership ontwikkelt braakliggend terrein onder 18-jarige erfpacht overeenkomsten.

Investeerders van de eerste partnership verwachtten een distributie van €0,92 miljoen omdat HNFC al zo ver vooruit liep op de originele voorspellingen. Het afgesproken rendement was 26%. Tot nu toe hebben investeerders een rendement van 40% ontvangen.

Publicatiedatum: