Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Golden Peppadew seizoen van start

"De Peppadew is 17 haar geleden in Zuid-Afrika ontwikkeld en 14 jaar geleden in de VS geïntroduceerd", zegt Pierre Crawley van Peppadew USA. "Peppadew is zowel een ras als een merknaam". In het begin was de Peppadew alleen in het rood te verkrijgen en werd deze voornamelijk verkocht ingelegd in potten. Later is er ook een goudkleurige Peppadew geïntroduceerd. "De gouden Peppadew is zoet met een bijna abrikozen/mango smaak. Net als de rode Peppadew is de gouden ook alleen maar bewerkt te verkrijgen".

Het is het tweede jaar op rij dat Peppadew USA de gouden Peppadew, Peppadew Golden, verbouwt en verkoopt als versproduct. Ze wordt geteeld op 6 hectare grond van het bedrijf in New Jersey en verkocht in Shoprite winkels New Jersey en New York. De Peppadew kan worden gevonden tussen de andere versproducten. Peppadew USA is het enige bedrijf in de VS dat de Peppadew verbouwt en het enige bedrijf in de wereld dat dit doet om te verkopen als versproduct.




De Peppadew heeft een groeiseizoen van 90 dagen: "We planten in mei en oogsten tussen augustus en oktober. De Peppadew is maar drie maanden per jaar te verkrijgen. Ons doel is om onze teelt uit te breiden naar de Westkust van de VS. Door het mildere klimaat kunnen we hierdoor, samen met onze productie in New Jersey, de Peppadew een langere periode leveren".



Recent heeft de Food Network in de VS eraan meegeholpen consumenten de vele toepassingen van de Peppadew te demonstreren. "Gouden Peppadews zijn heerlijk gegrild en geserveerd met een beetje balsamicoazijn. Het is ook een heerlijk ingrediënt voor in een salade", zegt Crawley.

Voor meer informatie:
Pierre Crawley
Peppadew USA
97 Harbor Rd
Morganville, NJ 07751
Tel: (+1) 908-507-2240
Publicatiedatum: