Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru: Diversificatie druivensoorten en meer efficiëntie in productiekosten

De regio Piura is uitgegroeid tot een groot producerend gebied voor druiven en is het belangrijkste producerende gebied op de middellange termijn. Echter, om dit te kunnen bereiken, moeten er een aantal uitdagingen overwonnen worden. Agraria.pe sprak met de voorzitter van het adviesbureau Inform@cción, Benjamín Cilloniz, die stelde dat de diversificatie van druivensoorten en meer efficiëntie in productiekosten tot deze uitdagingen behoren.

"De grote vraag die Piura zich moet stellen, is hoe de distributie van rassen in de komende jaren wordt samengesteld. Tot vorig jaar dacht iedereen dat het geschikt is om een ​​percentage van Red Globe te planten, maar dit ras is veel strakker in termen van opbrengst per hectare, dus het is een uitdaging om te zien hoe producenten zich aanpassen naar andere rassen die moeilijker zijn om te produceren, maar verzekeren dat dit gewas winstgevend blijft," aldus Cilloniz.

Volgens hem exporteerde Peru meer dan 35 miljoen dozen (8,2 kilo per stuk) in het seizoen 2014/2015. De haven van Paita exporteerde 14 miljoen dozen druiven, waarvan 75% Red Globe, wat de hoge concentratie van dit ras demonstreert. 18 miljoen dozen werden geëxporteerd in het zuidelijke gebied, waarvan 70% bestond uit Red Globe-druiven.

Ten aanzien van kostenefficiëntie stelde Cilloniz dat het noordelijke gebied dubbel moet snoeien en een overschrijding van bijna 5550 euro per hectare genereert, terwijl andere regio's, zoals Ica, dit niet doen. Zo heeft de druif geproduceerd in het noorden een hogere kostprijs en dus een hogere verkoopprijs, zodat de teelt winstgevend blijft.

"We moeten streven naar meer kostenefficiëntie, met name in de beroepsbevolking, om concurrerend te zijn. Op dit moment hebben we lagere arbeidskosten in vergelijking met het grootste deel van de producerende landen, maar betalen we meer loon per hectare dan de rest van de producerende gebieden," verklaarde Cilloniz.

Dubbel snoeien, uitdunnen en andere taken zijn activiteiten die Peru niet zo efficiënt maakt als andere landen. "Vanwege de hoge prijzen hebben we geprobeerd om ervoor te zorgen dat we voldoen aan alle parameters die de markten van ons eisen en daarom verwaarlozen we de beheersing van de kosten. Maar de toename van het aanbod zal ons ongetwijfeld dwingen om efficiënter te worden. Dat is belangrijk."

Verpakking en koude infrastructuur is noodzakelijk
De voorzitter van Inform@cción sprak ook over de infrastructuur in logistieke vraagstukken. In dit verband, zei hij, dat er vorig jaar een aantal zeer belangrijke investeringen waren in de haven van Paita. Er zijn momenteel meer rederijen waardoor exporteurs een grotere keuze hebben om hun vruchten te exporteren.

Echter, de beperking die het noordelijke deel heeft met betrekking tot hun verpakkings- en 'koude opslag'-capaciteit werkt de telers en exporteurs tegen, omdat veel druiven zijn geplant in het Noorden. Investeringen in infrastructuur zijn daar echter achter gebleven.

Bron: agraria.pe
Publicatiedatum: