Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zaragoza: afname kersen en groei paraguayos

De fruitsector in Zaragoza zit nog midden in het hardfruitseizoen en bereidt zich voor op het steenfruitseizoen. Die zal naar verwachting 5 tot 7 dagen later van start gaat ten opzichte van vorige jaren. Cosanse, het grootste bedrijf, verwacht tussen 15 en 20 mei van start te gaan met het kersenseizoen. Er wordt naar verwachting 20% tot 25% minder geoogst vanwege de opstartproblemen van eerdere aanplantingen. Dit leidt wel weer tot groter fruit en een goede kwaliteit.

Begin juni start de oogst van witte en oranje abrikozen. Ondanks de problemen door vorst afgelopen jaar groeit het volume naar verwachting met 20% tot 30%. De oogst van perziken neemt licht toe en het volumes van nectarines groeit met 20%. Verder komen er soorten op de markt die meer aangepast zijn aan de wensen van de klanten. Het seizoen gaat naar verwachting begin juli van start. De oogst van paraguayos neemt toe in met 30% dankzij de goede weersomstandigheden en de nieuwe plantages.

De teelt van de pruimen verloopt optimaal. Sergio Alonso van Cosanse: "Ondanks de problemen met de kersen verwachten we hier ook een goed seizoen voor. Het is alleen nog even afwachten hoe de lokale en internationale markt reageert. Het laatste wat we willen, is een herhaling van de situatie vorig jaar. Daarnaast moeten we afwachten hoe het seizoen in andere delen van Spanje verloopt."





Publicatiedatum: