Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru: toegenomen uienexport naar Colombia

Twee Colombiaanse bedrijven toonden tijdens de Peruaanse handelsbeurs (OCEX) in Bogota op 9 en 10 april interesse in de aankoop van Peruaanse uien. Ook andere zuidelijke producten als olijven, granaatappelen, oregano en versproducten zijn populair bij Colombiaanse importeurs.

Op de beurs in het Peruaanse Tacna hadden Colombiaanse ondernemers een kans om het gebied van herkomst van eerdergenoemde producten te bezoeken. De OCEX van Bogota liet zien dat Colombia een voorkeur heeft voor Peruaanse uien vanwege prijs en de kwaliteit van smaak en omvang.

In 2014 importeerde Colombia voor $10.4 miljoen (€9,5 miljoen) aan Peruaanse uien. Dat is 10% meer dan in het jaar daarvoor en in totaal 52% van de Peruaanse export.

Andere gegevens
Colombia is met een import van $20 miljoen (€18 miljoen) één van de grootste verbruikers van uien in Zuid-Amerika. Peru streeft ernaar om 65% van de uien naar Colombia te exporteren.

Bron: periodismoenlinea.org
Publicatiedatum: