Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lindert Moerdijk, MSP Uienhandel:

"Afnemers moeten even wennen aan nieuw prijsniveau uien"

Tholen - "We hebben gewoon een goede export gehad dit jaar. Alle sorteerders waren vooraf benauwd omdat Rusland niet zou komen en zij brachten in het begin van het seizoen de telers in mineurstemming. De Russen zijn ook niet gekomen, maar we hebben ze ook niet gemist. Ik vind het een fantastisch seizoen. Nu zie je hoe de vrije marktwerking voor leven in de handel kan zorgen. En het is een goede zaak dat de telers weer eens goed voor hun product worden betaald", vertelt Lindert Moerdijk van MSP Uienhandel.



"Afnemers moeten nu even wennen aan het hoge prijsniveau, vooral op de Europese markt. Braziliƫ neemt voorlopig nog wel uien af, maar niemand weet hoe lang. Van baalprijzen kun je eigenlijk niet spreken, omdat iedereen verschillende inkoopposities heeft. Nu zijn er veel verpakkers naar elkaar aan het kijken, maar er zijn niet zoveel uien meer, dus iedereen weet wat het betekent als ze de boer op moeten", vervolgt Lindert. "De kwaliteit van de uien is over het algemeen erg goed en ook het wat mindere product vindt zijn weg wel."

Voor meer informatie:
Lindert Moerdijk
MSP Uienhandel BV
Hertenweg 32a
4455 TL Nieuwdorp
Tel: 0113 612370