Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese steenfruitprognose: 1% meer perziken, nectarines en paraguayo's

Op de MedFel in Perpignan zijn de steenfruitprognoses bekend gemaakt. Het seizoen lijkt een week tot tien dagen later te starten, maar goede weersomstandigheden in mei en juni kunnen nog verandering aanbrengen in de situatie. Er wordt in Europa een stabiele oogst verwacht met 1% meer perziken, paraguayo's en nectarines tot een totaal volume van 3 miljoen ton. De oogst van pavies (harde perziken) stijgt met 2% naar 770.000 ton.



Ten opzichte van het gemiddelde tussen 2009-2013 is er een stijging van 5% met perziken, paraguayo's en nectarines en een daling van 3% in pavies. De oogst van perziken en nectarines komt in de verschillende landen dicht bij de oogst van vorig jaar, maar in Spanje is de teelt toegenomen, de Griekse teelt is stabiel en het areaal neemt af in Italiƫ en Frankrijk.

De opbrengsten van paraguayo's en platerina's is naar schatting 3% hoger in Spanje, terwijl de Griekse en Italiaanse opbrengsten stabiel zijn. Frankrijk laat een daling van 4% zien. De trend voor meer paraguayo's zet in Spanje door met een stijging van 12% ten opzichte van 2014 omdat de aanplant tussen 2010 en 2013 in productie komt.

Prognose per regio

 
Publicatiedatum: