Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrika wil citrusexport naar Europa vergroten

Het besluit van de Zuid-Afrikaanse citrussector om te stoppen met de export van citrus naar Spanje staat vast. Deon Joubert, een speciale EU gezant van de sector, zegt dat het besluit is gekomen omdat ondanks dat de Spaanse markt maar 3,4% van alle export ontvangt, zij heeft gezorgd voor meer dan 36% van alle productonderscheppingen.

Joubert legt uit dat er verschillende vergaderingen zijn gehouden om te kijken hoe de export naar Europese landen kan worden vergroot. Hij onderstreept dat: "We vragen aan de autoriteiten van de verschillende landen te accepteren dat, als er niets wordt gevonden tijdens de inspecties, ons fruit geen gevaar vormt".

"Zuid-Europese landen zijn geen traditionele consumenten van Zuid-Afrikaanse citrus. Wij exporteren alleen naar deze landen op de momenten dat zij zelf geen productie hebben".

Met betrekkingen tot het risico van de False Coding Moth (FCM), zegt Joubert: "Vorig jaar hebben we een aantal gevallen meegemaakt waar FCM voorkwam. Wij hebben deze meteen verwijderd en de situatie opgelost. Het belangrijkste om te weten is dat er een Risico Management Systeem op zijn plaats is".

Publicatiedatum: