Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
afscheid bestuur Frugi Venta

Diamanten speld voor Thijs van den Heuvel

Woensdag 22 april hield GroentenFruit Huis in Lijm en Cultuur in Delft zijn ALV. Onderdeel hiervan waren twee besloten vergaderingen van DPA en Frugi Venta waarin de leden akkoord zijn gegaan om uiteindelijk te komen tot een overdracht van operationele activiteiten van Frugi Venta en DPA naar Groenten Fruit Huis per 1 januari 2016. In de Frugi Venta-vergadering werd Thijs van den Heuvel, directeur van Olympic Fruit onderscheiden met de Frugi Venta Diamant voor zijn jarenlange inbreng als bestuurslid van Frugi Venta.



De ALV stond in het teken van verbinding, maatschappelijke impact en verschil maken. Drie woorden waar Cees den Hollander in zijn openingsrede even bij stil stond. Verbinding in de vorm van persoonlijke verbindingen, maar ook als organisatie met andere partijen. "De medewerkers van Frugi Venta en DPA zijn met elkaar verbonden. Zij vertegenwoordigen allemaal het GroentenFruit Huis.

Verschil maken
Cees den Hollander memoreerde de maatschappelijke impact, die onze producten en diensten hebben. "Samen met beweging zorgt goede voeding voor een gezonde en vitale maatschappij. Groente en fruit staan volop in de belangstelling. Als Frugi Venta hebben we de laatste jaren behoorlijk aan deze trend bij gedragen met onze ambitie om groenten en fruit "top of mind" te maken. Daarbij werken we op drie niveaus: samenleving, onze eigen sector en wetenschap."

Cees den Hollander hield de leden voor dat er marketingbudget nodig is om groenten en fruit onder de aandacht van de consument in West-Europa te krijgen. "Die zal de sector voor het grootste deel zelf beschikbaar moeten stellen. Ook daar zult u uw steentje bij kunnen dragen. Om verschil te kunnen maken, moeten we ons kunnen onderscheiden op de wereldmarkt door slimmere product/marktcombinaties, slimmere concepten, slimmere logistiek en slimmere consumentbenadering."

Benoeming bestuursleden
Drie bestuursleden van Frugi Venta zijn herbenoemd. Shawn Harris en Joop Vernooij voor een periode van drie jaar en Harro van Rossum wederom voor een periode van één jaar. Het bestuur heeft afscheid genomen van Thijs van den Heuvel. Jarenlang maakte hij onderdeel uit van het bestuur. Om de waardering hiervoor uit te spreken, ontving hij de gouden Frugi Venta diamant en bijbehorende oorkonde.

Publicatiedatum: