Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Binnenlandse aardappelen domineren Duitse markt

Duitsland: aardappelvraag groeit

Volgens de nieuwsbrief van BLE (Federaal Bureau voor Landbouw en Voedselvoorziening) domineren binnenlands geteelde aardappelen de Duitse groothandelsmarkt. Er kan worden voldaan aan de constante vraag. De kwaliteit van de aardappelen was hoog, maar de prijzen bleven stabiel.

Balans tussen kwaliteit en kortingen
Vanwege de grote vraag was het mogelijk om de prijzen te verhogen op de Keulse markt. Kwaliteitsproblemen werden gecorrigeerd door kortingen. Deze kortingen hadden een positief effect op de omzet.



© BLE

Groothandelaren niet tevreden
De vraag naar nieuwe aardappelen blijft groeien. De geïmporteerde nieuwe aardappelen zorgen voor meer variatie op de markt met bijvoorbeeld de Charlotte-aardappel uit Cyprus en de Arinda- en Spunta-aardappelen uit Italië. Echter deze toegenomen vraag heeft niet geleid tot een bevredigende handel voor de groothandel. Zelfs de klassieke combinatie van de aardappelen en verse asperges kon de verkoopsnelheid niet verhogen.

Kortingen zijn onvermijdelijk
Het aanhoudende beperkte aanbod heeft voor een stagnatie in de vraag gezorgd, dus kortingen waren bijna onmogelijk te vermijden.

Voor meer informatie en statistieken: Speisekartoffeln KW 16/2015 (Duits)

Publicatiedatum: