Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste dag Freskon rustig verlopen

Tholen - Gisteren was de eerste dag van Freskon, de AGF-beurs in Thessaloniki. Het was nog erg rustig, maar standhouders waren te spreken over de kwaliteit van de bezoekers. Het is de eerste keer dat deze beurs plaatsvindt. Beursdeelnemers zijn enthousiast over het feit dat het event specifiek voor de AGF-sector is georganiseerd en niet agro-breed. 



Crisis
De sfeer is goed, maar het is tijdens gesprekken wel te merken dat Griekenland nog steeds last heeft van de crisis. Telers hebben het moeilijk, aangezien de overheid de subsidiekraan steeds verder dichtdraait. Handelaren merken dit ook en focussen zich steeds meer op export. Sommige exporteurs waren erg afhankelijk van Rusland en moesten snel schakelen naar nieuwe markten. Er wordt bij deze zoektocht niet alleen naar Europa gekeken, maar er is interesse om hun producten wereldwijd te vermarkten.



Veel fruit
Griekenland heeft een brede range aan fruit. Zowel conventioneel als biologisch. Kiwi's, steenfruit, citrus, druiven en hardfruit zijn belangrijke producten, die hier worden geteeld en geƫxporteerd. Naast fruit produceert Griekenland ook groenten zoals prei, komkommers, paprika's tomaten en kool. Deze producten zagen we ook terug bij de handelaren op de groothandelsmarkt in Thessaloniki. De foto's van de verse handel op deze markt zijn volgende week te bekijken op AGF.nl.



Gisteravond vond de officiƫle opening plaats, waarbij o.a. de plaatsvervangend Minister van Agrarische Ontwikkeling en Voedsel ook een woordje sprak. Vandaag en morgen zal de beurs nog geopend zijn van 10:00 tot 20:00 uur. Vandaag start ook het Cherry Congres.
Klik hier voor het programma van "1st International Cherry Congress".

Volgende week dinsdag publiceren wij een fotoreportage van de standhouders en bezoekers. 

Voor meer informatie:
freskon.helexpo.gr