Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frans areaal telt 13.960 hectare

Prognoses Charentais-meloenen Marokko, Spanje en Frankrijk

Op de Medfel zijn de steenfruitprognoses bekend gemaakt. Hierbij de vooruitzichten voor de Charentais-meloenen. Later volgen de prognoses van het overige steenfruit.

Marokko

Voor Marokko wordt een stabiel areaal in Dakhla en een voortzettende daling in Agadir en Kenitra. Ook het areaal in Marrakech vertoont een daling, maar hier stijgt de kassenteelt. Door het koude weer is de Marokkaanse productie van Charentais-meloenen ongeveer een week vertraagd.

In Dakhla liep de oogst van eind februari tot medio april. Eind maart was er een piek door de regenval voor de oogst. In Agadir gaat het oogsten nog door, wat vrij laat is. De kassenteelt in Marrakecht loopt sinds begin april en is eveneens licht vertraagd.


Spanje

In Almeria is het areaal Charentais-meloenenen, dat vooral uit groene bestaat, stabiel. In Murcia is het areaal gele Charentais-meloneen gestegen. De oogst zal begin mei starten. De vruchtzetting verloopt goed. Het areaal in Murcia telt 650 hectare groene Charentais.

Frankrijk





Frankrijk heeft in het zuidoosten een stabiel areaal van meloenen onder doek en de plastic kassen. De start zal, afhankelijk van het weer, in mei starten. In het zuidwesten van Frankrijk is er een toename van de vroege rassen. In Centraal-West Frankrijk is het areaal stabiel. In totaal telt het Franse Charentais-meloenenareaal 13.960 hectare




Bron: MedFel 2015
 
Publicatiedatum: