Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canada: lokale verse kruiden populair

De verkoop van verse kruiden is gestegen sinds de paasvakantie. Bekende varianten zoals koriander, dille en rozemarijn zijn altijd al populair geweest in de keuken. Andere kruiden, zoals paarse basilicum, lavendel en venkel, worden populairder. "De vraag naar verse en gedroogde kruiden, vooral die lokaal worden geteeld, groeit hard", zegt Deb Benner, de eigenaar van Heritage Line Herbs. "Mee klanten waarden de smaak en andere voordelen van het gebruik van verse kruiden".

Heritage Line heeft afgelopen jaar niet haar prijzen verhoogd omdat het bedrijf wilt dat verse kruiden betaalbaard zijn en blijven. "We groeien al onze kruiden biologisch in Ontario. Wij gebruiken geen pesticiden. Dit jaar gaan we hier geen certificaat voor aanvragen omdat dat onze kosten gigantisch zou laten stijgen".




De kruiden worden in heel Canada aangekocht. De klant is zelf verantwoordelijk voor het transport. "Veel van onze klanten bestellen direct via onze website. Onze export rijkt tot British Columbia en Nova Scotia".

Heritage Line is onlangs verhuisd naar een nieuwe boerderij en teelt nu op drie hectare. Dit jaar wordt er een veld in gebruikt genomen met basilicum, tijm en oregano voor gedroogde kruiden en kruidencombinaties. "We moeten onze velden jaarlijks opnieuw aanleggen naargelang het kruid meerjarig is of eenjarig".




Het grootste risico voor de teelt is het weer. De planten worden nauwelijks aangetast door ziekten. "We planten kattenkruid tussen de kruiden in, dit trekt de luizen aan. Mochten de kattenkruiden niet voldoende zijn dan is er een bedrijf met wie we samenwerken om onze problemen op te lossen".

Koken met bevroren kruiden is populair in alle leeftijdscategorieën. Koken met verse kruiden is vooral populair onder een jong publiek, verassend genoeg vooral onder jonge mannen.


Voor meer informatie neem contact op met:
Deb Benner
Owner
Heritage Line Herbs
Tel: 519.619.2153
heritagelineherbs2014@gmail.com
www.heritagelineherbs.com
Publicatiedatum: