Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
eten en eten maken

Veelzijdig paviljoen op World Expo Milaan

Een open stand in de vorm van een festivalterrein, een restaurant in een draaimolen, foodtrucks met namen als de Frying Dutchmen en de Filostoof… De Nederlandse bijdrage aan de World Expo 2015 in Milaan belooft een opzienbarende aangelegenheid te worden. In het Holland Paviljoen zal het Nederlandse bedrijfsleven zich onder het thema Share, Grow, Live presenteren op een speelse maar informatieve wijze. Dit thema sluit aan op het thema van de World Expo: Feeding the planet, energy for life. De negen foodtrucks vertrokken vandaag vanuit Rotterdam, als een rollende voorbode op wat vanaf 1 mei op de wereldtentoonstelling te zien is.



De Nederlandse bijdrage aan de wereldtentoonstelling in Milaan mag gerust uniek genoemd worden. Het is het enige open landenpaviljoen van de World Expo en is daarmee van alle kanten benaderbaar. Er zullen dan ook geen wachtrijen bij de ingang zijn. Daarbij is de opzet geïnspireerd door zomerfestivals en zal het paviljoen een festivalachtige uitstraling hebben. Een vleugje Nederlandse humor, gecombineerd met een serieuze boodschap, want als voorloper op het gebied van landbouw en handel biedt Nederland de bezoeker een informatief programma dat zijn weerga niet kent. Het paviljoen verwacht dagelijks 15000 bezoekers.

Planten kweken op Mars
Nederland is een voorloper op het gebied van innovatieve landbouw en wereldwijde handel. Om maar wat voorbeelden te noemen van vooruitstrevende landbouwprojecten: een oester rif dat tegelijkertijd dient als dijkversterking. Powerfood voor kankerpatiënten. Het combineren van tomaten- en viskweek om zo optimaal gebruik te maken van warmte en ruimte. Een nieuwe, biologische technologie, die vervuild en zout water omzet in veilig drinkwater. Genetisch gemodificeerde planten die beter bestand zijn tegen klimaatverandering, planten kweken op Mars en frisdrankflessen gemaakt van suikerriet. Het is maar een kleine greep uit het enorme aanbod van informatie dat te vinden is in het Nederlandse paviljoen.

Foodtrucks met een verhaal
Het voedselthema van de Milanese World Expo vraagt natuurlijk om lekker eten. Geheel in festivalstijl zullen negen verschillende foodtrucks op het terrein staan waar bezoekers typisch Nederlandse streetfood gerechten kunnen proeven. Denk aan stoofvlees, poffertjes, worstenbroodjes, biologische frietjes en de Dutch Weed burger, een hamburger gemaakt van duurzaam gekweekt zeewier. Want zelfs achter de snacks schuilt een verhaal. Naast de rollende keukens is er ook de mogelijkheid om plaats te nemen aan de ronddraaiende tafels van La Molina, een reuzenrad dat is omgetoverd tot restaurant. In een grote glazen ruimte, The Greenhouse, is een restaurant gevestigd waar gasten het principe van shared dining kunnen ervaren. Deze grote glazen kas, met dakterras, is een knipoog naar de Nederlandse tuinbouw en multifunctioneel inzetbaar. Dagelijks wordt hier een menu geserveerd waarbij de Italiaanse en de Hollandse keuken samenkomen. Ook is de ruimte inzetbaar voor zakelijke events zoals bijvoorbeeld bedrijfspresentaties, klantendagen of een food gerelateerde beurs. Niet alleen het brein, maar ook de inwendige mens wordt geprikkeld bij het Nederlandse Paviljoen.

Algemene informatie
De World Expo wordt eens in de vijf jaar georganiseerd en vindt dit jaar plaats in Milaan. Het thema voor deze 34e wereldtentoonstelling is Feeding the planet, energy for life. Dit omvat technologie, innovatie, cultuur, tradities en creativiteit en hoe deze elementen zich verhouden tot eten en diëten. Expo 2015 zal verder ook eerder geïntroduceerde thema's behandelen in het licht van nieuwe globale scenario's met een focus op het recht op gezond, veilig en voldoende voedsel voor alle wereldbewoners. De Stichting World Expo Milaan 2015 leidt de Nederlandse inzending in goede banen.

Holland World Expo Milano tijdens World Expo Milaan 2015

Datum:
1 mei tot en met 31 oktober 2015

Tijd:
Dagelijks van 10.00 's ochtends tot 23.00 uur 's avonds

Entree:
vanaf €32,00

Locatie:
Strada Statale 33 del Sempione 28, 20145 Rho MI - Italië

Website:
www.worldexpomilaan2015.nl/
 
Publicatiedatum: