Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grootschalige frambozenteelt in Tunesië

Het Spaanse Sanlucar ontwikkelt momenteel de eerste grootschalige frambozenplantage in Tunesië, mede met financiële steun van de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBWO). De bank ondersteunt het avontuur met een bedrag van 4 miljoen euro. De framboos wordt voornamelijk geëxporteerd naar Europa en het Midden-Oosten.

"Tunesië is een land met grote mogelijkheden op het gebied van tuinbouw," vertelt Michael Brinkmann, CFO bij Sanlucar. "We zijn voortdurend op zoek naar de beste productiegebieden wereldwijd en Tunesië biedt zeer aantrekkelijke voorwaarden met inbegrip van het warme weer en de nabijheid van Europa. Dit maakt het land interessant voor een investering in de ontwikkeling van een moderne en duurzame landbouw."

"Flor'alia Farm is eigenaar van een veelbelovende plantage in Tunesië en dit nieuwe project zal ons in staat stellen om nieuwe rassen te introduceren, onze onderneming uit te breiden en onze productie te moderniseren," vervolgt Brinkmann.

Sanlucar teelt al twee seizoenen frambozen in Tunesië en werkt momenteel aan een uitbreiding van ongeveer 30 hectare. Uiteindelijk wil Flor'Alia uitkomen op een totaal van 70 hectare. Ondertussen blijven ze experimenteren met blauwe bessen, aardbeien en druiven. "In de nabije toekomst zullen we waarschijnlijk proberen meer zachtfruit te introduceren in Tunesië," zegt Brinkmann.



"Een ander voordeel van de nieuwe locatie is dat we dit jaar direct kunnen exporteren naar Rusland. Daarnaast zitten we dichter bij de markten van de Perzische Golf, zoals Dubai of Abu Dhabi, waar de vraag toeneemt."

Sanlucar werkt nauw samen met instellingen zoals Plant Sciences International en Planasa. De productieperiode in Tunesië valt tussen oktober en juni.


Meer informatie:
Ilka Hein
Sanlucar S.L.
Serra Llarga 24
46530 Puzol, Valencia. Spain
+49 (0)7243 5254 1104
ilka.hein@sanlucar.com
www.sanlucar.com

Publicatiedatum: