Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Bietenproductie daalt met 40% door Russische boycot

De bietenproductie in Spanje is in 2015 met ongeveer 40% gedaald. De belangrijkste reden hiervoor is de vermindering van de aanplant vanwege de lage vraag in 2014 als gevolg van de Russische boycot. Aldus Juan Antonio Sánchez, directeur van Coöperatie Frusana. Dit seizoen is het areaal is met 30% verminderd.

"In 2014 was er een grote oogst, maar de vraag was veel lager, zodat telers dit jaar veel voorzichtiger zijn." Rusland is een traditionele consument van verse bieten. Het grootste deel van de productie wordt normaal gesproken verscheept naar dit land.

Volgens Sánchez is dit van grote invloed op de prijzen, die hoger zijn dan normaal. Er is ook een gebrek aan product met de juiste kalibers en dit leidt tot veranderd koopgedrag, tekorten in supermarkten en andere afzetplaatsen. Ook andere producten, zoals prei en wortelen, lijden dit seizoen onder de reductie van het areaal.

De invloed op de internationale handel zal binnenkort ook worden gevoeld. Door de tekorten zullen bedrijven minder snel overgaan tot export. Daarnaast gooit de overvloedige regen ook nog roet in het eten: de nattigheid heeft aan de start van het seizoen geleid tot productietekorten.




Publicatiedatum: