Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse Verna-citroenen domineren Europese markt met 300.000 ton

Het Spaanse seizoen voor de Verna-citroen is deze week officieel begonnen. Daarmee komt er een eind aan het seizoen van de Fino en de Primafiori, die met ongeveer 780.000 ton op de markt kwamen: een record. De afzet van de laatste twee steeg met 9%. Ook was er een lichte stijging van de export.



Volgens José Antonio García, directeur van AILIMPO (Interprofessionele Vereniging van Citroen en grapefruit), zal het Verna-seizoen tot eind juni duren en zullen de oogstvolumes naar verwachting 300.000 ton bereiken: een goed marktaanbod.

Hoewel er in februari en begin maart sprake was van enige bezorgdheid vanwege de droogte, bracht medio maart genoeg neerslag voor geschikte kalibers. "Bovendien is de Verna citroen van een nog betere kwaliteit dan de laatste batches Primofiore," belooft García.

Door het wegvallen van Turkije is het vrijwel zeker dat Spanje de citroenenmarkt komende maanden gaat domineren. Dit is lastig voor de Zuid-Afrika en Argentinië, die vertragingen hebben opgelopen en naar verwachting minder citroenen zullen exporteren.

"Argentinië en Zuid Afrika weten dat Spanje dit jaar een zeer hoge productie heeft wat betreft de Verna. De Spaanse citroenen hebben uiteraard als bijkomend voordeel dat ze al 48 tot 72 uur na de oogst in de Europese schappen liggen, terwijl onze concurrenten op het zuidelijk halfrond daar 25-30 dagen voor nodig hebben. We verwachten dat de concurrentie uit die contreien dan ook een stuk lager zal zijn dit seizoen," stelt García.

De vertegenwoordiger van Ailimpo is ervan overtuigd dat de citroenen goede prijzen gaan halen. "We hebben goede vooruitzichten. De prijzen voor Verna-citroenen zullen naar alle waarschijnlijkheid tussen de 1,10 en 1,20 euro per kilo liggen."


Meer informatie:
José Antonio García
AILIMPO
T: +34.968.216619
director@ailimpo.com
www.ailimpo.com

Publicatiedatum: