Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bayern gaat voor biologisch

Het is de bedoeling dat de biologische productie in de Duitse deelstaat Bayern tot 2020 verdubbeld wordt. Dat heeft de regering van de deelstaat als politiek doel gesteld. De vraag naar biologische levensmiddelen stijgt constant en moet in de toekomst sterker gedekt worden door regionale productie, meldt de Duitse website oberpfalznetz.de.

Momenteel telt Bayern zo'n 6700 biologische bedrijven met in totaal circa 215.00 hectare. Daarmee is bijna één derde van de Duitse biologische bedrijven in Bayern gevestigd. Desondanks is de productie te klein om aan de grote vraag van de consumenten te voldoen. Helmut Brunner, de minister van Landbouw van de deelstaat, wil dit probleem nu aanpakken door middel van het programma 'BioRegio 2020'. Er zal 5,4 miljoen euro gestoken worden in scholing, advisering, verkoop en onderzoek. Om het concept te laten slagen, werden de subsidies voor de biologische landbouw bovendien aanzienlijk verhoogd.
Publicatiedatum: