Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Indiërs moeten wennen aan uiterlijk Belgische Conference

India: perenimport groeit explosief

De import van peren naar India groeit explosief. Terwijl het land in 2012/'13 en de jaren ervoor helemaal geen peren importeerde, voerde het land in 2013/'14 14.571 ton peren in. Het merendeel van deze peren, 9.254 ton, was afkomstig uit China. Ook Zuid-Afrika leverde een aanzienlijk deel van de peren (2.800 ton) net als de Verenigde Staten (2.519 ton). Dat meldt NFO in haar nieuwsbrief.

De VS exporteert vooral Anjou-peren, terwijl Zuid-Afrika Packham's levert en China Shandong en Yaperen. Bill Young van het Amerikaanse Stemilt Growers doet veel zaken in India en vertelt op theindubusinessline.com dat Conference-peren uit België 'erg goed zijn qua smaak, hoewel Indiërs misschien niet zo houden van het uiterlijk, wat juist het handelsmerk is van de Belgische peren'.
 
De Belgische Fruitveiling exporteert al sinds 2009 naar India. De afgelopen jaren werd er met mondjesmaat fruit naar de Aziatische reus gestuurd. Door de handelsboycot die Rusland afkondigde, kwam één en ander in een stroomversnelling terecht. Momenteel wordt in Mumbai de Fresh Produce India georganiseerd.. Dit jaar organiseert VLAM er geen gemeenschappelijke actie, maar er gaan wel exporteurs naar toe. Marc Evrard van BFV geeft op de beurs een presentatie over Conférence."

Bron: NFO Nieuwsbrief
Publicatiedatum: