Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Spanje en Italië domineren markt

Nederlandse aardbeien geliefd in Duitsland

In week 15 kwamen de eerste Duitse en Belgische aardbeien beschikbaar op de Duitse markt. Beide hadden een marktaandeel van een procent. Door de kleine volumes brachten Duitse aardbeien gemiddeld 3,90 euro voor 500 gram op. De Belgische aardbeien gingen voor gemiddeld 6,57 euro per kilo van de hand op de groothandelsmarkten.



De Duitse groothandelsmarkten worden gedomineerd door Spaanse en Italiaanse aardbeien. Het marktaandeel van deze landen was in week 15 voor Spanje 61,5 procent en voor Italiƫ 26,4 procent. Door de grotere beschikbaarheid liggen de prijzen voor deze aardbeien lager. Spaanse aardbeien brengen 1,78 euro per kilo op. De Italiaanse tegenhanger brengt 3,48 euro per kilo in het laatje. De lagere prijs wordt ook veroorzaakt door de lagere kwaliteit van verschillende partijen.

Nederlandse aardbeien konden op veel interesse rekenen ondanks de hoge prijs van 3,40 euro voor 500 gram. De goede kleur en smaak van het fruit dragen bij aan de hogere prijs. Nederland heeft een marktaandeel van 6,6 procent.

Tot slot zijn er ook Griekse en Marokkaanse aardbeien beschikbaar. Griekenland heeft een marktaandeel van 6,6 procent en Marokko is goed voor 0,7 procent van de markt. Door het grote aanbod van aardbeien zal de prijs naar verwachting dalen op de Duitse groothandelsmarkt.

Meer informatie: BLE_Wochenbericht_KW15/15 (German)
Publicatiedatum: