Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Bakker, Groothandel Bakker AGF:

"Door tijdig de bakens te verzetten, zitten we breed in de klanten"

Tholen - Het aantal AGF-groothandelaren is de laatste jaren fors afgenomen. Toch is Jan Bakker van de gelijknamige groothandel uit Bovenkarspel niet pessimistisch over de toekomst. "Het is nooit anders geweest. Je moet zorgen dat er onder de streep genoeg overblijft. Ik begon als achtjarig ventje voor mijn vader bloemkool te venten langs de deur en dat doe ik in feite nog steeds. Alleen verandert je klantenbestand en de volumes. Daarom moet je op tijd de bakens verzetten."

"Vroeger beleverden we voornamelijk detaillisten en marktkooplui, maar iedereen weet dat die doelgroep flink afgenomen is. Daarom zijn we al jaren gestart om nieuwe afnemers te beleveren. Je moet niet op één paard wedden en daarom proberen we zo breed mogelijk in de klanten te zitten. Zo leveren we veel aan snijbedrijven, horecagroothandels, exporteurs en supermarkten. Ook de allochtone klanten nemen fors meer af en steeds meer klanten komen zelf de handel ophalen", vertelt Bakker.


Het wagenpark met middenin het personeel en op de achtergrond het pand van Bakker AGF

Een andere belangrijke doelgroep is de Duitse markt, waar Bakker twintig jaar terug al de eerste schreden zette. "We rijden dagelijks naar Twente, Overijssel en Gelderland en daarop was de Duitse markt een mooie aanvulling. Van het Ruhrgebied richting Bielefeld, Hannover en Osnabruck wonen genoeg mensen. Groot voordeel is dat we we de logistiek in eigen huis hebben. We zijn met eigen materiaal overal snel aanwezig en het is toch een plus als je de naam hebt om je spullen op tijd bij klanten af te leveren."

Bakker AGF voert een totaalpakket maar is gespecialiseerd in grove groenten als kool, peen, bieten, bloemkool, aardappelen en uien en het volledige kasgroentenpakket en Hollands hardfruit. "We betrekken veel groenten rechtstreeks van de telers. Zelf importeren we niet, maar wat de klant vraagt, kopen we bij. Uiteindelijk gaat het naast de kwaliteit toch vooral om de prijs. Aan ons de taak om daar ons plusje uit te halen."


Bakker AGF in vroeger tijden met Jan op de motorkap

"Je moet je best blijven doen, maar dan zie ik de toekomst niet verkeerd in. Als je denkt aan de 38 uur die je buurman werkt, dan moet je gelijk stoppen, maar ook die buurman heeft het niet altijd makkelijk meer. Ik vind de handel nog net zo leuk als vroeger. Ik vorm de derde generatie Bakker en mijn zoon en dochter werken mee in de zaak en een andere zoon doet het onderhoud aan de vrachtwagens. Kijk, daar doen we het ook voor", besluit Jan.

Voor meer informatie:
Bakker AGF
De Tocht 7
1611 HT Bovenkarspel
Tel: 0228-515739
Fax: 0228-516214
info@bakkeragf.nl