Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru: Rapport beschrijft MRL-niveau druiven

Dit rapport beschrijft de vindingen van een Food and Veterinary Office audit in Peru, uitgevoerd tussen 19 en 27 november 2014. Het doel van de audit was om de hoeveelheden beschermingsmiddelen aan te tonen in druiven, geschikt voor de Europese Unie. Het team van de audit heeft de implementatie van aanbevelingen gevolgd, die uiteen zijn gezet in het rapport van de Food and Veterinary Office DG(SANCO)/2011-6061.

Zwakheden in het controlesysteem zorgen ervoor dat de hoeveelheden beschermingsmiddelen die op de label staan vermeld niet altijd accuraat zijn en dat er geen garantie is dat het product overeenkomt met Codex' maximaal toegestane niveaus.

De website van de National Service for Agricultural Health geeft niet duidelijke genoeg kritische informatie met betrekkingen tot de toepassing van beschermingsmiddelen. Vaak komen er labellen voor die niet correct aangegeven wat zich in de gewassen bevindt.

Het programma is niet in leven geroepen om telers wiens producten niet overeenkomen met de regels te straffen. In plaats daarvan richt het programma zich op educatie. Het programma wordt gesteund door onafhankelijke telers en door de National Service for Agricultural Health.

Klik here for more information and to access the report at foodlawlatest.com.
Publicatiedatum: