Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Stef van der Linden, Total Produce BV: "Lelijk van buiten, zoet van binnen"

UGLI®, een bijzondere citrusvrucht uit Jamaica

UGLI®, een soort tangelo, verscheen onlangs op de groothandelsmarkt in Frankfurt. Op het eerste gezicht ziet deze vitamine rijke vrucht er niet heel erg aantrekkelijk uit, maar de UGLI® is zeer zoet en smaakvol. "Het uiterlijk van de UGLI kan niet met een sinaasappel of mandarijn worden vergeleken, maar dit is een deel van haar charme", zegt Stef van der Linden van Total Produce BV uit Rotterdam. Total Produce BV importeert tropisch overzees fruit en distribueert deze onder andere naar de Duitse supermarkten. De UGLI® wordt verpakt in dozen van 12 tot 14 kilogram met 18 tot 56 stuks. Wanneer de UGLI® rijp is, heeft ze een brix waarde van 10.4 tot 11.4 en is aromatisch zoet met een ze licht zure nasmaak.



"Het klantenbestand is klein maar exclusief"
De UGLI® is een kruising van een mandarijn, met een grapefruit en een Sevilla sinaasappel. "Het is een niche product", zegt Stef van der Linden. "Het klantenbestand is klein maar exclusief. We verkopen de UGLI® aan groothandelaren die gespecialiseerd zijn in exotische fruit en aan retailers die hun assortiment ermee willen complementeren". De UGLI® werd ontwikkeld in Jamaica in 1917 en is sinds 1930 op de markt te verkrijgen. De ruige, groengele schil geeft de vrucht haar speciale karakter, waardoor het makkelijk te herkennen is in het schap.

Cabel Hall Citrus registreerde de UGLI® in 1934 als merk. Door het klimaat in Jamaica kan de UGLI® bijna het hele jaar door in het noorden en zuiden van het eiland geteeld worden. "Helaas zijn de volumes te klein om alle grote retailers te leveren. Mede hierdoor blijft de UGLI® een exclusief stuk fruit."



Grote oogst
"In de zomer is er een 'zomervariant' van de UGLI, die uit het noorden van Jamaica komt. Afgelopen jaar hadden we geen zomeroogst, maar dit jaar verwachten we een zeer grote oogst binnen te halen". Het UGLI® winterseizoen loopt van december tot aan maart en het zomerseizoen, dat gemiddeld maar eens in de zeven jaar plaatsvindt, loopt van juli tot augustus. De UGLI heeft een diameter van 10 tot 15 cm. Als de vrucht rijp is, heeft hij een oranje tot groengele kleur. De schil is grof, gerimpeld en leerachtig. Het is heel gemakkelijk om de vrucht te pellen. De witte laag tussen de schil en het vruchtvlees is dik. Op de fruitschaal kan de UGLI® tot 6 dagen worden bewaard.



"Total Produce BV is altijd op zoek naar nieuwe en interessante producten. We importeren de UGLI® nu al 45 jaar. Door de kleine volumes en het bijzondere uiterlijk van de citrus is het nog steeds een exclusief en gewaardeerd exotisch stuk fruit".

Stef van der Linden
Total Produce BV
Marconistraat 19, 3029 AE Rotterdam
+31 10 244 84 18
slinden@totalproduce.nl
www.totalproduce.nl
Publicatiedatum: