Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ecuador: bananenexport +4,5%

 

Het seizoen voor Ecuadoraanse bananen had een goede start dit jaar. Dit is mede te danken aan de problemen in Costa Rica, Guatemala en de Filipijnen. Eduardo Ledesma, directeur van de Ecuadoraanse associatie van bananen exporteurs (AEBE): "Tot nu toe zijn de exportvolumes met ongeveer 4,5% toegenomen ten opzichte van vorig jaar. In mei, juni en juli daalt traditiegetrouw de consumptie, maar met wat hulp kunnen de kosten en uitgaven worden beperkt."

Gezien de afgenomen handel met Rusland werkt AEBE samen met PRO ECUADOR aan een marketingcommunicatieplan voor de promotie van Ecuadoraanse bananen op de Russische markt. Eduardo: "We willen de consumptie van bananen promoten tijdens sportactiviteiten en zomerkampen voor kinderen. Zo hopen we de verkoop wat te verhogen." Volgens de AEBE daalt de consumptie in Rusland tot ongeveer 12 miljoen dozen in 2015. Dat is 17% minder dan de 70 miljoen geƫxporteerde dozen in 2014. Daarnaast zou een lage Amerikaanse dollar ten opzichte van de roebel de crisis in Rusland verminderen wat de consumptie weer wat toe zal laten nemen.

Veiligheidsvoorschriften
Eduardo: "Momenteel herzien we ons beleid voor voedselveiligheid. De aanleiding is de export van een paar bananen, die besmet waren met schimmels. Dit is nadelig voor de export en dus slecht voor de sector." Chili is ontevreden over het Ecuadoraanse beleid ten opzichte van voedselveiligheid en gaat naar verwachting over tot actie. Eduardo: "De houding van Chili baart me zorgen aangezien dit land een van onze grootste afzetmarkten is. De situatie in Argentiniƫ is echter zorgelijker. Importeurs hebben minder door de overheid geautoriseerde vreemde valuta. De aankopen zijn daardoor minder. De AEBE gaat de overheid van Ecuador benaderen om dit probleem te bespreken met Argentiniƫ."

Meer informatie:
AEBE
Eduardo Ledesma
eledesma@aebe.com.ec
Publicatiedatum: