Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
hoge prijzen voor 'Lamuyo' rode paprika

Telers Murcia stappen over op blokpaprika's

Het paprikaseizoen in Almeria loopt ten einde, terwijl het seizoen in Murcia begint. De eerste productie is net twee weken geleden geoogst. Dit jaar zullen er lagere volumes zijn van het lange Lamuyo-type. Telers schakelen over naar de blokpaprika's omdat zij die kunnen exporteren, aldus José María Madrid van Mercagrisa.



"Centraal- en Oost-Europese markten vragen traditioneel om blokpaprika's", vertelt Madrid. "Die hebben ook een langere houdbaarheid dan de Lamuyo, en dat speelt natuurlijk mee voor de logistiek. Vooral voor Oost-Europa, met een transport van zeven dagen, is dat belangrijk. Daarom zijn de Murciaanse blokpaprika's zeer geschikt voor die bestemmingen." De Lamuyo-paprikas gaan vooral naar de Spaanse en Italiaanse afnemers en in mindere mate ook naar Frankrijk, Perpignan.

Madrid verwacht geen hogere productie dan vorig jaar. Dat heeft te maken met de beperkte watervoorraden in productiegebieden.

De lagere productie is vooral terug te zien in de prijzen van de rode Lamuyo-paprika. De prijs ligt tussen de 1,80 euro en 2,00 euro per kilo op veilingen, terwijl de lange groene paprika's ongeveer 1,00 euro per kilo bereiken. "Dit zijn zeer goede prijzen in vergelijking met het begin van vorig seizoen, toen ze niet meer dan 0,40 euro per kilo bedroegen," stelt Madrid.

Rode en gele paprika's halen ondertussen tussen de 1,40 en 1,50 euro per kilo en groene paprika staat op 1,00 euro per kilo."Tot nu toe is de start van het seizoen qua prijs zeer positief. We hopen dat het zo zal blijven tot Nederland, België en Duitsland aanzienlijke hoeveelheden beginnen te produceren," legt Madrid uit. "Op dit moment verwachten wij een positief seizoen."


Meer informatie:
MERCAGRISA S.A.
Ctra. Sucina-Paraje los Arocas
San Javier 30730 MURCIA, SPAIN
Tel. +34 968 334 141 
info@mercagrisa.com
www.mercagrisa.com
Publicatiedatum: