Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Welke AGF-producten krijgen smaakimpuls na invriezen?

Het invriezen van voedsel verlengt niet alleen de houdbaarheidsdatum maar verbetert ook de smaak. Hieronder een overzicht van voedsel dat alleen maar beter wordt van een tijdje in de diepvries

Kruiden

Verse kruiden in de diepvries bewaren maakt hun smaak intenser, omdat ze vocht opnemen tijdens het vriesproces. Eens ontdooid zijn de kruiden zachter, waardoor hun smaakvolle sap makkelijker vrijkomt en ze krachtiger smaken. Stugge kruiden zoals rozemarijn en tijm bewaren het beste, maar ook gember, citroengras, look en chili kun je zes maanden bewaren in de diepvries.

Noten
Ook noten, die door hun hoge vetgehalte snel uitdrogen, kun je in het vriesvak bewaren. Verpak walnoten, pecannoten, hazelnoten, etc. in vershoudfolie en je kunt ze tot een jaar in de diepvries bewaren. Laat eerst een uurtje ontdooien voor je ze opeet en je krijgt gegarandeerd krokante verse noten op je bord.

Bananen
Hét gezonde alternatief voor een ijsje is een bevroren banaan. Bananen bevatten veel pectine, waardoor ze een romige textuur krijgen als je ze bevriest. Pel een rijpe banaan en snij in schijfjes. Stop ze daarna in een luchtdichte zak en steek ze in de diepvries tot ze vast zijn geworden, wat ongeveer twee uurtjes duurt. Mix daarna de plakjes banaan met een blender of mixer, en het zal lijken alsof je een bananenijsje aan het eten bent. Maar dan één met veel minder calorieën en zonder toegevoegde suiker.

Tomaten
Tomaten pellen is een heus gedoe, maar wie de groente twee uurtjes in de diepvries laat rusten, haalt het velletje er erg gemakkelijk af. Ook de smaak van de tomaten wordt intenser door het vriesproces, al is het aan te raden de tomaat achteraf in warme bereidingen te gebruiken. De structuur van het vruchtvlees zal wat veranderen door het vriezen, dus in slaatjes is zo'n diepgevroren tomaat geen aanrader. Wel een perfectie optie voor tomatensauzen met een intensere smaak.

Bron: hln.be 
Publicatiedatum: