Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Georgië promoot kruidenexport naar Europa

De westelijke regio van Georgië, Imereti, is begonnen met een nieuw project dat zich richt op de bevordering van de kruidenproductie en de export naar Europa. 

Georgië kreeg te maken met een daling van 60 procent in de verse kruidenexport. Dit was het gevolg van de aanhoudende crisis. Om dit op te lossen en een verdere daling te voorkomen, heeft het Ministerie van Economische Zaken besloten haar exportmarkten te diversifiëren. De versnippering van de landbouwgrond zorgt echter voor problemen, waardoor Georgië niet voldoende kon leveren.

Het Georgische Ministerie van Economische Zaken heeft een Nederlands bedrijf uitgenodigd om uitleg te geven over de kruidenproductie (peterselie, koriander, basilicum, munt etc.) Het Nederlandse bedrijf heeft een actieplan ontworpen om kassen te openen in Georgië en zo nieuwe exportmarkten te ontwikkelen.

Publicatiedatum: