Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

3D printer ideaal voor het aanpassen van voedsel

Komende dinsdag vindt in Venlo de eerste '3D Food Printing Conference' plaats waar internationale experts de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied bespreken. Op Radio 1 praat Mark Post, hoogleraar vasculaire fysiologie aan de Universiteit Maastricht en uitvinder van de kweekhamburger, de luisteraars bij over de 3D-printer en voedsel. Post: "Nu wordt de 3D-printer op gebied van consumpties gebruikt voor het maken van een taart." Alles wat de printer uitkomt moet je er zelf in stoppen. "Een geprinte wortel zal nog steeds een wortel als materiaal moeten bevatten. Met de 3D printer kan de samenstelling van het materiaal aangepast worden. De wortel kan dus gebruikt zachter gemaakt worden. Ideaal voor mensen met een dieet."

Bron: radio1.nl
Publicatiedatum: