Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Nieuwe importaardappelen voorzien in een behoefte"

Tholen - Bij Verdi Import is het Spaanse aardappelseizoen vanmorgen gestart met de eerste Doré's uit de delta van de Guadalquivir. "Spanje heeft veel minder aardappelen aangeplant en aan het begin van de teelt ook nog eens te maken gehad met mindere weersomstandigheden. Wij hebben hierop geanticipeerd door de aardappelen extra aan te laten frezen. Dit zorgt voor een kwalitatief nog beter product", vertelt Mark Verweij.



"Met het mooie weer in Nederland daalt het animo erg om met oude aardappelen te werken. Door de relatief warme winter is slijtage groter dan andere seizoenen. Marge maken valt niet mee met de oude oogstaardappelen. Maar ook het aanbod nieuwe aardappelen is beperkt. Naast de mindere aanplant in Spanje hebben Cyprus en Malta last van de vorst gehad", vervolgt Verweij. "Al met al vereist het een goede marketing en teeltbegeleiding om een optimaal product gedurende het hele seizoen aan te bieden.



Verdi heeft ook Alpha's van Malta en Marokkaanse Nicola-aardappelen beschikbaar. "De Nicola Maroc is bij ons een erg groot artikel en wordt voornamelijk verkocht in Polen en andere Oost-Europese landen."

Voor meer informatie:
Mark Verweij
VerDi Import
Tel: +31 180 69 64 64
mark@verdiimport.nl
www.verdiimport.nl