Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

A-team opent Hollands aardbeienseizoen

De derde dinsdag van april staat traditioneel in het teken van de opening van het aardbeienseizoen. Vanaf dat moment zijn er weer volop Hollandse aardbeien verkrijgbaar. Om dit te benadrukken hebben de Hollandse aardbeientelers weer een ludieke actie bedacht. Dit jaar gaat op dinsdag 21 april het 'A-team' op pad. Een team van Hollandse aardbeientelers bezoeken winkeliers. Degenen die Hollandse aardbeien verkopen, krijgen een beloning. Onder de consumenten die een #sweetselfie maken, worden Hollandse aardbeien verloot.

A-team
Op 21 april gaan Hollandse aardbeientelers als het A-team op zoek naar verkooppunten waar hun Hollandse aardbeien te krijgen zijn. Een ludieke manier om het seizoen mee te openen. Winkeliers die Hollandse aardbeien verkopen, ontvangen bij het bezoek van een A-team een 'vriend van de Hollandse aardbeien'-poster en een vermelding op de website hollandseaardbeien.nl.

#Sweetselfie actie vanaf 18 april
Iedereen kan zich aansluiten bij het A-team om zoveel mogelijk verkooppunten in kaart te brengen. Deelnemen is eenvoudig. Zie je Hollandse aardbeien liggen? Maak een #sweetselfie met de Hollandse aardbeien. Zet de foto op Facebook-pagina Hollandse Aardbeien, vermeld naam en plaats van het verkooppunt en plaats er #sweetselfie bij. Natuurlijk kan het ook via Twitter. Gebruik dan @aardbeiweetjes en #sweetselfie. De verkooppunten krijgen een eervolle vermelding op de website: www.hollandseaardbeien.nl. Onder iedereen die zich aansluit bij het A-team en een foto instuurt, verloten we enkele kisten verse Hollandse aardbeien.

Aardbeiweetje herken de Hollandse aardbei
Het kroontje verraadt de herkomst van de aardbei. Een mooi puntig groen kroontje betekent: Hollandse aardbei. Aardbeien met een flinke groene pluim komen uit het buitenland. De telers daar gebruiken vaak Amerikaanse rassen die standaard een groot kroontje hebben. Op de verpakking zelf staat ook de herkomst van de aardbeien vermeld.

De dag van de aardbei
Secretaresse dag, dag van de leerkracht, rokjesdag. Vele dagen hebben een bijzonder thema gekregen om zo een dag lang extra aandacht te vragen voor een speciaal thema. Dit jaar wordt in samenwerking met de organisatie van fijnedagvan.nl de derde dinsdag van april voor het eerst tot "De dag van de aardbei" gedoopt. Een prachtige bekroning voor het Hollandse Aardbei-initiatief.

Voor meer informatie:
Hollandse Aardbeien
Amanda Vriend, aardbeienteler Benningbroek en bestuurslid
Telefoon: 0613 437 838
info@hollandseaardbeien.nl

Publicatiedatum: