Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Keuzemogelijkheid laat peuters groenten eten

Peuters die mogen kiezen uit twee groentesoorten eten iets meer groenten dan peuters zonder keuzemogelijkheid. Dat blijkt uit een maaltijdexperiment in 70 huishoudens gedaan door Victoire de Wild, promovendus bij Humane voeding aan de WUR.



Voor het experiment werden zeventig kinderen tussen de 2 en 5 jaar oud gevolgd. Verdeeld over twaalf maaltijden aten ze erwten, sperziebonen, wortels, bloemkool, broccoli en snijbonen. De helft van de groep mocht elke maaltijd kiezen uit twee groentes, de andere helft mocht dat niet. Na afloop wogen de ouders hoeveel de kinderen hadden gegeten. Peuters die mochten kiezen, aten iets meer groenten (58 gram) dan kinderen zonder keuzevrijheid (49 gram). Een verschil dat te klein was om toeval uit te sluiten. Maar De Wild verwacht een groter effect bij oudere kinderen. Zij zijn verder in hun ontwikkeling, hebben minder moeite met kiezen en profiteren dus meer van keuzevrijheid.

Bron: wur.nl


Publicatiedatum: