Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoekers vinden nieuwe uienschimmel

Onderzoekers van Korea University en Konkuk University in Seoel hebben een nieuwe schimmel ontdekt die uien tijdens de postharvest kan aantasten.

In februari werd er voor het eerst over de schimmel bericht in het tijdschrift Food Protection Journal.

De onderzoekers slaagden er in om een onbekende stam van Penicillium te identificeren als sp. GR-68. Het onderzoek richtte zich onder andere op de moleculaire samenstelling van de schimmel en de gevolgen voor de ui na besmetting. Vervolgens kon de schimmel worden geïdentificeerd als P. georgiense.

Eerder vonden onderzoekers in Seoel al een aantal schimmels, waaronder Aspergillus awamori, Fusarium oxysporum, Penicillium brasilianum en Rhizopus oryzae.


Klik hier voor een vergroting.

Bron: Ji Yeon Oh, Gyung Deok Han, Jin-Ju Jeong, Mee Kyung Sang, Se-Chul Chun, Ki Deok Kim, "First report of Penicillium georgiense as a fungal pathogen of onion (Allium cepa L.)", 2015, Crop Protection, Vol. 72, pagg.83-89. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0261219415000599
Publicatiedatum: