Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: geen link tussen diepvriesbessen en hepatitis A

Patties Foods, een bedrijf dat diepvriesfruit levert, is betrokken bij een hepatitis A uitbraak. Maar het bedrijf zegt dat haar eigen tests geen verbanden hebben aangetoond tussen teruggeroepen bessen en het virus.

Een vertegenwoordigster van het Amerikaanse Federale Gezondheidsorgaan zegt dat ze de hepatitisuitbraak aan het onderzoeken zijn. Op het moment zijn er 34 mensen in vijf staten door geraakt. Twee samples van het bedrijf vertonen sporen.

"De bron van het virus is nog onbekend. We weten wel dat alle patiënten met de bessen in contact zijn gekomen", aldus de vertegenwoordigster. "Monsters van 27 voorgevallen zijn genomen en ze hebben allemaal dezelfde genetische bouw. Dit duidt aan dat de verschillende ziektegevallen uit dezelfde bron komen".

Patties Foods heeft vanaf 13 februari bessen teruggeroepen, die uit Chili en China waren geïmporteerd. Na tests heeft het bedrijf 'systematische tekortkomingen' uit kunnen sluiten. Het bedrijf zegt dat er geen microbiologische verbanden zijn tussen het fruit en de ziekte.

"Uitgebreide microbiologische en virale testen hebben geen verbanden aangetoond of tekortkomingen aan het licht gebracht", zegt Steven Chaur, de CEO van Patties Foods.
Medewerkers van het Federale Gezondheidsorgaan hebben, volgens Patties, tests afgenomen op producten die al geopend waren. Deze zouden ook na opening besmet kunnen zijn geraakt.

Publicatiedatum: