Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse citroenen profiteren van vertraging in Argentinië

Hoewel Spaanse Verna citroenen in de vroege productiegebieden al sinds week 10 geoogst worden, gaat het exportseizoen deze week pas van start met kleine volumes, bestemd voor supermarktketens in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. 

Volgens bronnen binnen de sector zijn de prijzen voor de kleine volumes Verna op dit moment hoger dan die voor de Fino, die nog enkele weken op de markt blijft. Afhankelijk van de kalibers en de presentatie zullen de eerste Verna citroenen uit Spanje gemiddeld €1,10 tot €1,20 per kilo opleveren op piekmomenten.

Argentinië zou inmiddels al bezig moeten zijn met zijn export naar Europa. Overstromingen hebben de start van het seizoen echter vertraagd en de prijzen met 15% laten stijgen. Daarbij zijn problemen met de kwaliteit vanwege rot niet uitgesloten. 

Deze factoren in combinatie met de voor Argentijnse exporteurs ongunstige dollar-eurokoers beloven een zeer positieve start van het zomerseizoen voor Spaanse telers. 


Publicatiedatum: