Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Hein Buedts: "10 euro is schappelijk en verkoopbaar"

Aspergemarkt weer wat genormaliseerd

Tholen - De asperges zijn nog niet in volle productie. Naar verwachting zal het aanbod de komende weken verder stijgen. De prijs is hoog geweest en bereikte rond Pasen een piek van 24 euro. Momenteel is de markt weer wat genormaliseerd en wordt er zo'n 10 euro per kilo gegeven. Volgens Hein Buedts had de hoge prijs met name te maken met het feit dat iedereen dit jaar al vroeg op de asperges was 'gesprongen'.



Gat in productie

"De productie was nog niet hoog en begin maart was er al vraag. Er waren natuurlijk wel serre-asperges, maar dat zijn geen grote aantallen. Iedereen wilde ze in de schappen hebben rond Pasen, dus ze moesten worden verdeeld onder de liefhebbers." Het seizoen van de serre-asperges is bijna afgelopen. "Normaal gezien nemen de eerste vollegrondsproductie onder tunnels het dan over, maar die teelt is wat vertraagd. Vandaar dat we nu met een 'gat' in de productie zitten", legt Hein uit.

Dalende trend

Hij verwacht de komende weken een groter aanbod. "Het is nu prachtig weer en het seizoen vordert. Over een week of twee hebben we wel volle productie." De prijs van het moment is volgens Hein schappelijk en verkoopbaar. "Begin deze week lag deze nog rond de 12 euro, dus er zit een dalende lijn in. Die trend zal waarschijnlijk doorzetten naargelang het aanbod toeneemt. Over een maand denk ik dat de prijzen om en nabij de vijf euro zullen liggen."

Voor meer informatie:
Hein Buedts
Buedts bvba
Soeteweystraat 5
B-3120 Tremelo
Tel. +32(0)16 53 28 42
Fax +32(0)16 53 63 60
info@buedts.be
www.buedts.be