Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Niedersachsen: eerste aardappelplanten komen al boven

In Duitsland werden de vroege aardappelen voor de teelt onder folie dit jaar in maart gepoot, meldt de Duitse website topagrar.com. Een goed tijdstip, meent Henning Meyer, voorzitter van de 'Frühkartoffelerzeugergemeinschaft Niedersachsen'. "Koele nachten, zonnige dagen en voldoende regen zorgen voor goede groeiomstandigheden", zegt de teler uit Immensen bij Hannover.

Hij is blij dat de pootaardappelen goed zijn gekiemd en dat de eerste planten al te zien zijn. Onder de folie ontstaat een kaseffect, het vochtig/warme klimaat stimuleert de groei. Gaten in de folie zorgen daarbij voor de nodige luchtcirculatie.

Afgelopen jaar kon het poten vanwege de korte winter nog vroeger plaatsvinden. Hierdoor was er ook sprake van een zeer tijdige oogst. Wanneer in dit jaar de eerste 'nieuwe aardappelen' op de markt zullen komen is momenteel nog niet precies te zeggen. Dit hangt sterk af van het weer in de komende weken. Maar gewoonlijk kunnen de eerste aardappelen met een losse schil in mei uit de grond gehaald worden. De eerste aardappelen met een vaste schil worden vermoedelijk in juli geoogst.



Publicatiedatum: