Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Postuma AGF en Van den Belt Tomaten

Introductie Hollandse RAF Tomaat



De telers Klaas en Jacob van den Belt telen verschillende soorten
tomaten in De Koekoekspolder in IJsselmuiden. Bij het telen wordt gebruikt gemaakt van aardwarmte. De gebroeders van den Belt verbouwen sinds 2015 ook RAF tomaten. Deze groen-bonte kleur tomaat heeft zijn bekendheid voornamelijk in Spanje, maar dringt inmiddels door tot menig keuken. Zo gebruikt ook Herman de Blijker de RAF tomaat om hier een overheerlijke carpaccio van te maken!
Voor de klanten van Postuma AGF is er een proefdoos inclusief peper, zout en olie.



De RAF tomaat
RAF tomaten zijn vroeg op smaak, ze rijpen namelijk van binnenuit. Met zijn kenmerkende, unieke zilte smaak en stevige structuur is dit een geliefde tomaat in de culinaire wereld. Doordat de teelt nu ook op Hollandse bodem plaats vindt, ontdekken steeds meer fijnproevers en mensen die graag koken, de uitzonderlijke eigenschappen van dit delicate product. Met de groen-bonte kleur van de tomaat ziet het gerecht er aantrekkelijk en exclusief uit.



Oorsprong
De RAF tomaat is van oorsprong een Spaanse tomaat, die hoofdzakelijk aan de kust geteeld wordt voor de lokale bevolking. Deze tomaat kenmerkt zich door zijn licht-zilte smaak, die ontstaat door de voeding met zout zeewater. Door gebruik te maken van vergelijkbare voeding, is het gelukt om deze tomaat in De Koekoekspolder te produceren. De RAF tomaat is optimaal van smaak als deze vers is. Door de lokale teelt in Nederland, waardoor import uit Spanje niet meer nodig is, kan de RAF tomaat nu in een optimale staat van rijping en smaak de eindgebruiker bereiken.



Consumptie
Met de groen-bonte kleur van de tomaat presenteer je een gerecht wat er aantrekkelijk en exclusief uitziet. RAF tomaten zijn ideaal als bijgerecht bij zowel warme- als koude gerechten. Daarnaast is de RAF tomaat zo bijzonder van smaak dat het al een traktatie op zich is. Snij ze in parten en garneer met wat olijfolie, peper en zout. De RAF tomaat is daarom uitermate geschikt voor de normale consumptie!


Publicatiedatum: