Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: lokale AGF uit een zeecontainer

AGF uit een zeecontainer is volgens de de Amerikaanse start-uos Freihght Farms en CropBocx de oplossing voor stadslandbouw. Freigth Farms en CropBox bouwen zeecontainers om tot kleinschalige boerderijen met hydrocultuur. De container van 12 bij 2,5 meter is uitgerust met een klimaatbeheersingssysteem. De bewatering, verlichting met LED-lampen en bemesting is volledig geautomatiseerd. Sensoren bewaken de groei van de landbouwproducten. Via een app is de verzorging van de gewassen bij te sturen. De verbouw bespaart 90 procent op het waterverbruik vergeleken met traditionele teeltmethoden, en 80 procent minder meststoffen. Freight Farms verbouwt in vier containers onder meer boerenkool, kruiden en smaakmakers. De opbrengst wordt verkocht aan de groothandel en restaurants. De containerlandbouw levert ongeveer evenveel op als 1,6 hectare landbouwgrond. Volgens de initiatiefnemers is met het systeem ieder gewas te telen. Zo verkocht CropBox een exemplaar aan een restaurant dat zelf kruiden wilde verbouwen.

Transportkosten
De boerderijcontainer is voldoende schaalbaar voor stadstelers, zegt Freight Farms in het interview met de website Here and Now. De binnenteelt is effectiever dan verbouw in de buitenlucht of in kassen. Het biedt bovendien een oplossing voor steden met weinig ruimte voor stadslandbouw. De indoor-boerderij draait het hele jaar door. Freigth Farms en CropBox verwachten dat met hydrocultuur ook koude of afgelegen streken zelf hun verse producten kunnen telen. Die zouden minder afhankelijk zijn van de aanvoer van elders. Afnemers besparen op de transportkosten en CO2-uitstoot.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Publicatiedatum: