Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"De angst voor New Delhi is een marketingstrategie van andere telers"

Spanje: stijging areaal meloenen

Het Spaanse meloen- en watermeloenseizoen is net van start gegaan met de kleine Galia meloen. De eerste meloenen komen uit Almeria. Volgens gegevens van Coexphal is het meloenareaal in Almeria met 38% gedaald door angst onder telers voor het New Delhi virus dat een groot deel van de courgetteoogst heeft aangetast. Maar is het virus net zo gevaarlijk voor meloenen als voor courgette?



Manuel Escudero is de manager van Semilleros El Plantel, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het zaaien en kiemen van groenten. Hij heeft uitgelegd aan FreshPlaza dat de angst onder de telers misschien is ontstaan "door een marketingstrategie van telers uit andere gebieden om de telers in Almeria minder te laten aanplanten dan normaal".

"Dit jaar is de angst minder dan afgelopen jaar. Het virus is minder agressief en telers weten beter hoe ze er mee om moeten gaan", zegt Escudero. "Het is niet waarschijnlijk dat het virus ook meloenen zal aantasten. Er zijn hiermee nog geen voorvallen geweest".

Dit jaar zijn telers aangemoedigd om meer te planten. Manuel verwacht dat er dit seizoen 20% tot 25% meer wordt aangeplant dan afgelopen jaar. Het aanplanten van gele meloenen wordt verwacht het meeste te stijgen. Vorig jaar was dit afgenomen met 26%. Het aanplanten van watermeloenen wordt verwacht met 15% tot 20% te stijgen.

"De campagne is goed begonnen met voorspoedige weersomstandigheden en temperaturen. We hopen dat dit zo blijft", zegt Escudero.


Voor meer informatie:
Noelia Robles (Marketing Department)
El Plantel Semilleros, S.L.
Crta. Las Norias, 115.
04745 La Mojonera, Almería. Spain
T: +34 950 33 01 01
comercial@elplantelsemilleros.com
www.elplantelsemilleros.com
Publicatiedatum: