Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruitbomen in Lleida beschadigd door nachtvorst

In de nacht van 9 op 10 april kregen de boomgaarden van Lleida, Spanje, te maken met vorst. Hierdoor zijn de knoppen en de bloemen van de fruitbomen beschadigd.
Volgens de Delegation of Agriculture van Lleida daalde de temperatuur die nacht tot -2° Celsius in de gemeenten Les Garrigues, La Noguera en Segrià. De schade in regio's Urgell en Pla d'Urgell is kleiner en meer lokaal.



De regio La Noguera is een van de zwaarst getroffen gebieden. Hier zijn 40 hectare perenbomen beschadigd. De schade loopt op tot 60-80% van de totale productie. Er zijn ook 50 hectare perziken en nectarine beschadigd. De schade hiervan loopt op tot 70%.

In Segrià zijn fruitbomen het zwaarst getroffen met schade tot 80% van de knoppen.

In Les Garrigues zijn 90% van de appelbomen, 80% van de perenbomen, 70% van de perziken- en nectarinebomen en 100% van de abrikozenbomen beschadigd. De zwaarst getroffen gebieden zijn Castelldans met 400 hectare, Arbeca met 200 hectare en Borges Blanques met 75 hectare.


Publicatiedatum: