Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groene bladgroenten en blauwe bessen tegen stress

Wanneer deadlines beginnen op te stapelen en je sociale agenda staat vol, is er weinig tijd over voor gezond eten. Er zijn echter producten die kunnen helpen bij het verlichten van stress en spanningen. Sommige AGF-producten helpen de bloedsuikerspiegel of emotionele reactie te stabiliseren. 

Groene bladgroenten
Het is verleidelijk om te kiezen voor een cheeseburger als je stress hebt, maar het is beter om te kiezen voor groenten. "Groene bladgroenten, zoals spinazie bevatten foliumzuur. Dit produceert dopamine, die u helpt kalm te blijven", zegt Heather Mangieri, RDN, een woordvoerder van de Academy of Nutrition and Dietetics. Een studie uit van het Journal of Affective Disorders uit 2012 toonde aan dat 2.800 mensen van middelbare leeftijd en met een hoge foliumzuurconsumptie een lager risico hadden voor depressie. Een studie van de University of Otago uit 2013 liet zien dat studenten rustiger, gelukkiger en energieker waren op de dagen dat ze meer groenten en fruit aten. Gezond eten kan zorgen voor een positieve stemming de volgende dag.

Blauwe bessen
"Als je gestrest bent, is je lichaam in gevecht," zegt Mangieri. "De antioxidanten en fytonutriënten in bessen helpen bij dit gevecht. Ze zorgen dat het lichaam beter reageert op stress en het bestrijdt stress-gerelateerde vrije radicalen." Onderzoek heeft ook aangetoond dat bessen de witte bloedcellen, die een vitale rol spelen voor de immuniteit, verhogen. Dit is van cruciaal belang voor het tegengaan van stress ", zegt Cynthia Sass, MPH, RD.

Klik hier om verder te lezen op wwlp.com.
Publicatiedatum: