Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Champignonkwekerij haalt energie uit restafval

Kevin Foley is teler van het Californische Premier Mushroom Inc en houdt het bedrijf draaiende op afval van omliggende telers. Deze energie wordt geleverd door CHP generators die de afval omzetten in biomassa. Sinds 1 april is 30% van de energie afkomstig uit deze groene generators.



Community Power Corporation (CPC) benaderde Premier Mushrooms in november 2013 en installeerde niet veel later de grootste (300kw) generator die de het bedrijf kon leveren. John Ashbaugh, Premier Mushrooms: "Dit past uitstekend in de strategie om onze klimaatdoelstellingen te halen"




Anderhalf jaar later waren de biomassa energiesystemen gereed. Naast het leveren van schone energie vermindert het systeem verlies aan warmte. De hitte van de generators wordt namelijk gebruikt om de boilers voor te verwarmen. Daarnaast wordt er natuurlijk gas gebruikt voor sterilisatie.



Premier Mushrooms Inc. is erg te spreken over de samenwerking met CPC en werkt graag samen verder naar het ultieme doel: 100% energie verkregen uit natuurlijke bronnen in 2020. Foley: "De natuurlijke grondstoffen raken op en de energieprijzen stijgen. Daarom is het belangrijk om te kijken naar een meer efficiƫnte en meer duurzame manier van energiegebruik."



Voor meer informatie:
Kevin Foley
John Ashbaugh
Premier Mushrooms, Inc.
Tel: (+1) 530-458-2700

Publicatiedatum: