Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrika grootste macadamianotenproducent ter wereld

Zuid Afrika wordt voor het tweede achtereenvolgende jaar gezien als de grootste macadamianotenproducent ter wereld. Dat zegt Alan Sutton, voorzitter van de Valley Macadamia Group van Hazyview in Mpumalanga. Sutton bezocht het International Nut and Dry Fruits Congress (INC) in Melbourne, Australië. Hij zegt, dat de cijfers van de Zuid-Afrikaanse macadamianotenproductie die van Australië van 2014 overtreffen.

Vorig seizoen groeide de Zuid-Afrikaanse productie met 20 %, vergeleken met het seizoen ervoor. Het land heeft 48.000 ton van de huidige wereldproductie van bijna 160.000 ton geleverd. Volgens de Australische macadamiasector is het laatst geraamde productiecijfer van 40.000 ton te wijten aan de weersomstandigheden van de laatste paar jaar. Intussen stagneerde de macadamianotenlevering van Hawaï op de wereldmarkt.

Dit zorgde ervoor, dat ruim 20.000 ton macadamianoten van de wereldmarkt is doorgedraaid. "Dit heeft invloed op de huidige inflexibiliteit van de wereldprijzen van notenbomenoogsten en is waarschijnlijk goed nieuws voor de Zuid-Afrikaanse macadamianotenindustrie, zei Sutton.

De lokale oogst heeft een fase van exponentiële groei bereikt, omdat de boomgaarden volwassen zijn geworden. Dat resulteert in grotere opbrengsten. "Dit zou de Zuid-Afrikaanse industrie in een goede uitgangspositie moeten brengen om te voldoen aan de groeiende vraag naar macadamianoten vanuit Azië. Onderzoek toont, dat binnen 5 jaar 53 %van de wereldbevolking in Azië leeft. Op die klanten moeten we focussen", zegt Sutton.
Publicatiedatum: