Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lucien de Wit, Sous Fresh:

"Heel weinig druiven beschikbaar voor de vrije markt"

Tholen - In tegenstelling tot sommige andere jaren staan de koelhuizen niet vol met druiven. "Zuid-Afrika is de laatste containers aan het verschepen en dat seizoen is met een week of drie gebeurd. Vanuit Chili komt heel weinig aanvoer, mede doordat ze met de Verenigde Staten een goede afzetmarkt hebben. En uit India komt zo'n 50% minder dan vorig jaar, als gevolg van de slechte weersomstandigheden eerder dit jaar. De volumes die nu naar Europa komen kunnen zelfs de programma's niet dekken, dus er is maar heel weinig beschikbaar voor de vrije markt", vertelt Lucien de Wit van Sous Fresh.



"Het seizoen voor de Zuid-Afrikaanse en Namibische druiven begon dramatisch met hele lage prijzen en een slechte verkoop voor Kerst, maar vanaf januari is de markt op gaan leven en sindsdien is de druivenmarkt niet meer slecht geweest. Uiteindelijk heeft Zuid-Afrika een goed seizoen gehad", vervolgt Lucien. "De handel staat niet lang in de cel en dit resulteert in een hoge druivenprijs. De beste Thompsons worden voor een kiloprijs van 2,90 euro. De vraag is hoe lang dat goed gaat en of de consument bereid is om zo'n 4 euro voor een kilo druiven te betalen, want alles heeft zijn prijs."



De vooruitzichten voor het Egyptische seizoen zijn daarmee erg positief. "Eind mei zullen de eerste druiven arriveren en ik hoor van mijn Egyptische afladers dat de kwaliteit er prima uitziet. De laatste drie jaar startte Egypte op een overvolle markt door een overaanbod aan Indiase druiven, maar nu zal de markt een eind leeg zijn", vertelt de importeur. "Eind mei verwacht ik de eerste Victoria- en Black Magic-druiven uit Siciliƫ. De eerste weken zal er een tekort aan druiven zijn. Ik vraag me werkelijk af, wat we eind april aan druiven te verkopen hebben."

Voor meer informatie:
Sous Fresh B.V.
Venrayseweg 122D
5928 RH Venlo
The Netherlands
T +31 77 3230225
F +31 77 3230299
l.dewit@sousfresh.com
www.sousfresh.com